Restaurant Houtsnip

Menukaart

In Restaurant Houtsnip in Waregem kan je lekker en gezellig tafelen én wordt uitsluitend met verse ingrediënten gewerkt. Maandelijks wordt een nieuw menu samengesteld, met oog voor detail en respect voor het product. 

Menu

KEuze uit 3- , 4-, of 5-gangen menu

MENU APRIL

Belgische witte asperges à la Flamande/ gerookte Schotse zalm/ peterselie

Rundstartaar van Bavette Wit-Blauw/ mayonaise van hazelnootboter/ dragoncrème/ tuinkers

In hoeveboter gebakken tongrolletjes/ slaatje van asperge en witloof/ aardappelzalf/ mousseline van witbier/ grijze garnaal

Filet pur van kalf met een sausje van Trappistenbier/ gebakken nieuwe patatjes/ lentegroentjes/ mosterdmayo/ kroketje van kalfstong en kalfslever/ krulpeterselie

Vers vanilleroomijs/ Belgische aardbeien/ vanillesaus/ boterkoekjes

Prijs:

3-gangen: 65 EUR (wijnarrangement : +20 EUR)

4-gangen: 75 EUR (wijnarrangement : +22 EUR)

5-gangen: 85 EUR (wijnarrangement: +25 EUR)

KEuze uit 3- , 4-, of 5-gangen menu

MENU MEI

Gegrilde witte asperges/ gekookt eitje/ mousselinesaus/ Leielander beenham

Goujonettes van pladijs/ tartaarsaus/ slaatje van bieslook en grondwitloof

Bouillabaise van Noordzeevis/ Noordzeegarnaal/ rouille/ natuuraardappel/ krulpeterselie

Pluma Iberico ‘Rossini’/ aardappelzalf met zomertruffel en bieslook/ gebakken groene asperges/ kalfsjus/ crème van butternut en sinaas/ postelein

Panna Cotta met verse vanille en advocaat/ Belgische aardbeien/ slagroom

Prijs:

3-gangen: 65 EUR (wijnarrangement : +20 EUR)

4-gangen: 75 EUR (wijnarrangement : +22 EUR)

5-gangen: 85 EUR (wijnarrangement: +25 EUR)

viergangen – Menu

"Menu Sfeer "

Canneloni van filet d’Anvers en koningskrab – pînk lady – currymayonaise – Japanse munt

 

– – – –
Huisbereid kroketje van kaas, beenham en gekaramelliseerd witloof 

– – – –
Karnemelkstampers met garnaal of kalfszwezerik
– – – –
Crème brûlée Jean

Prijs: €62,00

Wijnarrangement: + €20,00 (t.e.m. hoofdgerecht)

Vijfgangen-menu

"Menu De Houtsnip"

Canneloni van filet d’Anvers en koningskrab – pînk lady – currymayonaise – Japanse munt

—-

Huisbereid kroketje van kaas, beenham en gekaramelliseerd witloof

– – – –
Karnemelkstampers met grijze garnaal – jonge bladspinazie – Flandrien kaas

—-

Krokant gebakken kalfszwezerik – truffelroomsaus – verse amandelkroketjes – seizoensgroentjes

– – – –
Crème brûlée Jean

Prijs: €72,00

Wijnarrangement: + €25,00 (t.e.m. hoofdgerecht)

DRIEGANGEN- menu

"Menu Smaak"

Canneloni van krab of kroketje van kaas/beenham/witloof

– – – –
Karnemelkstampers met garnaal of  kalfszwezerik

– – – –
Crème brûlée Jean

Prijs: €52,00

Wijnarrangement: + €16,00 (t.e.m. hoofdgerecht)

Voor groepen vanaf 10 personen zijn er all-in formules met aperitief, wijn, water en koffie of thee inbegrepen. (€85, 105 of 125 EUR). Informeer gerust bij uw reservatie.