Restaurant Houtsnip

Menukaart

In Restaurant Houtsnip in Waregem kan je lekker en gezellig tafelen én wordt uitsluitend met verse ingrediënten gewerkt. Maandelijks wordt een nieuw menu samengesteld, met oog voor detail en respect voor het product. 

Menu

KEuze uit 3- , 4-, of 5-gangen menu

MENU MAART

Vittelo Tonato/ briochetoast/ appelkappertjes/ droomtomaat/ roquette/ Parmezaanse kaas

Gebakken coquilles/ aardappelzalf met zwarte truffel en bieslook/ mousselinesaus/ crumble van Flandrienkaas

Noordzeevis/ Griekse pasta met Shi-Také, erwtjes, wortel en hoevespek/ Noordzeegarnaal/ kalfsjus/ postelein

Jonge duif, laaggegaard en gebakken/ kroketje van de billetjes/ savooistoemp/ schilfers van ganzenlever/ cognacsausje/ crème van pastinaak/ hazelnoot

Koude Sabayon met advocaat/ vers vanilleroomijs/ meringue/ mousse van banaan en chocolade

Prijs:

3-gangen: 65 EUR (wijnarrangement : +20 EUR)

4-gangen: 75 EUR (wijnarrangement : +22 EUR)

5-gangen: 85 EUR (wijnarrangement: +25 EUR)

KEuze uit 3- , 4-, of 5-gangen menu

MENU april

Belgische witte asperges à la Flamande/ gerookte Schotse zalm/ peterselie

Salade van kreeft en burrata/ verse pesto/ sausje van honingtomaat/ citroenmayo/ pijnboompitjes

In hoeveboter gebakken tongrolletjes/ slaatje van asperge en witloof/ aardappelzalf/ mousseline van witbier/ grijze garnaal

Konijn, laaggegaard en gebakken/ lentegroentjes/ sausje van Trappistenbier/ mosterdmayo/ kroketje van de levertjes/ krulpeterselie

Vers vanilleroomijs/ Belgische aardbeien/ vanillesaus/ boterkoekjes

Prijs:

3-gangen: 65 EUR (wijnarrangement : +20 EUR)

4-gangen: 75 EUR (wijnarrangement : +22 EUR)

5-gangen: 85 EUR (wijnarrangement: +25 EUR)

viergangen – Menu

"Menu Sfeer "

Canneloni van filet d’Anvers en koningskrab – pînk lady – currymayonaise – Japanse munt

 

– – – –
Huisbereid kroketje van kaas, beenham en gekaramelliseerd witloof 

– – – –
Karnemelkstampers met garnaal of kalfszwezerik
– – – –
Crème brûlée Jean

Prijs: €62,00

Wijnarrangement: + €20,00 (t.e.m. hoofdgerecht)

Vijfgangen-menu

"Menu De Houtsnip"

Canneloni van filet d’Anvers en koningskrab – pînk lady – currymayonaise – Japanse munt

—-

Huisbereid kroketje van kaas, beenham en gekaramelliseerd witloof

– – – –
Karnemelkstampers met grijze garnaal – jonge bladspinazie – Flandrien kaas

—-

Krokant gebakken kalfszwezerik – truffelroomsaus – verse amandelkroketjes – seizoensgroentjes

– – – –
Crème brûlée Jean

Prijs: €72,00

Wijnarrangement: + €25,00 (t.e.m. hoofdgerecht)

DRIEGANGEN- menu

"Menu Smaak"

Canneloni van krab of kroketje van kaas/beenham/witloof

– – – –
Karnemelkstampers met garnaal of  kalfszwezerik

– – – –
Crème brûlée Jean

Prijs: €52,00

Wijnarrangement: + €16,00 (t.e.m. hoofdgerecht)

Voor groepen vanaf 10 personen zijn er all-in formules met aperitief, wijn, water en koffie of thee inbegrepen. (€85, 105 of 125 EUR). Informeer gerust bij uw reservatie.